"Het was fijn om alles wat ik al een beetje wist, nu in een duidelijke structuur te zien.”

Ze liep vast en wist niet precies wat ze wilde. In haar omgeving begon iedereen met afstuderen en de druk om nu wel de juiste studie te kiezen, nam met iedere week toe. Met een loopbaan- en persoonlijkheidstest hielpen we Danique aan meer inzicht om de juiste keuze te maken. En dat heeft gewerkt! Hieronder lees je haar verhaal aan de hand van vier vragen die we haar stelden.

Wat was je eerste reactie toen je de loopbaantest deed?

"Ik was verrast hoe uitgebreid en persoonlijk de test was. Het ging niet om mijn studie, maar om wat ik nou eigenlijk echt wil en leuk vindt om te doen en in het leven zelf. Alleen dat al zorgde voor veel meer structuur in mijn denken."

Wat ontdekte je tijdens het doornemen van de uitslagen?

"Ik ontdekte dat ik echt een mensen-mens ben. Ik hou ervan om bezig te zijn en ik ben communicatief sterk. De test hielp me inzien welke vaardigheden ik nou eigenlijk heb en hoeveel verschillende studies en beroepen daarbij passen."

Hoe heb je de resultaten van de test gebruikt?

"Het was fijn om alles wat ik al een beetje wist, nu in een duidelijke structuur te zien. Het gaf me het vertrouwen om door te pakken en dingen te doen die ik echt leuk vind, zelfs als dat betekent dat ik uit mijn comfortzone moet komen."

Waar sta je nu, na het doen van de test?

"Ik heb me ingeschreven voor de hbo-opleiding Communicatie in Zwolle. Global Project en Change Management stond trouwens ook hoog op mijn lijstje. In september begin ik, en ik kijk er echt naar uit om tijdens de bruisweek mijn nieuwe studie en medestudenten te leren kennen!"

Wil je ook meer inzicht in je vaardigheden om betere keuzes te kunnen maken? Of je nou net een diploma hebt, nog aan het studeren bent of al een tijdje bezig bent als ondernemer of professional: veranderen kan altijd, als je maar de juiste basis hebt om nieuwe keuzes te maken. Maak een afspraak met een van onze experts.Weet wat er speelt in de arbeidsmarkt.

Hoe de arbeidsmarkt er over twintig jaar uit ziet? Ook wij kunnen je dat antwoord niet geven. Wat we wel kunnen doen, is inspelen op nieuwe ontwikkelingen en trends in de arbeidsmarkt en jou daarvoor klaarstomen.