“Cirqon is voor ons een verlengstuk geworden”

Bistro & Wijnbar BRUUT is een bekende horecagelegenheid in Enschede. Voor salarisadvies kloppen eigenaren Ylona en Jarno al 4 jaar aan bij ons. Als Cirqon kijken we natuurlijk altijd verder dan enkel het salarisadvies. Mede-eigenaar Ylona belden we op hoe ze naar onze rol kijkt en welke meerwaarde deze rol hen biedt. Als werkgever, ondernemer en als professional.

Strategische meedenker

Als Ylona een ruwe inschatting zou moeten maken, dan zou het zomaar eens 20 uur werk in de maand kosten als ze alle salarissen van het personeel van BRUUT moest verwerken. Gelukkig besteedt ze die dus uit aan ons: “Los van de administratieve rompslomp en het vele werk, hadden we behoefte aan een outsourcing partner waar we op terug kunnen vallen of advies aan kunnen vragen. Bijvoorbeeld om grip te houden op ontwikkelingen in de arbeidsmarkt en zo niet verrast te worden door nieuwe omstandigheden. Cirqon kent alle ontwikkelingen en is voor ons op dat gebied - en daarbuiten - de partner die daarin strategisch meedenkt.” 

Als voorbeeld noemt Ylona CAO-technische vraagstukken: “De aankondiging eind 2023 dat het horecapersoneel 8 tot 12 procent extra loon erbij gaat krijgen? Dat betekende nogal wat. Het is dan extra fijn dat Cirqon dit volledig voor je regelt, zodat wij ons kunnen richten op de zaak.

Objectieve adviseur bij verzuim

Naast loonvraagstukken heeft Ylona ook veel baat bij advies rondom verzuim: “We hebben weleens een medewerker gehad die langdurig ziek was en amper kon lopen. Tja, dat kan gebeuren natuurlijk, maar wat en wanneer moet je daar dan iets mee doen als werkgever? En wat als er toch een geschil ontstaat? Doordat we Cirqon als objectieve HR-partner erbij kunnen schakelen, halen we de emotie uit de situatie en kunnen we toewerken naar een oplossing die zorgt voor een win-win. En ook hier geldt weer dat wij kunnen blijven doen waar we goed in zijn, namelijk leidinggeven. 

Coaching en financieel advies

Naast strategisch advies, staat Cirqon ook bij als financieel adviseur en ondernemingscoach: “En dat maakt Cirqon wat mij betreft ook extra bijzonder in het hele spectrum van de arbeidsmarkt. Waar gaat het naartoe met de arbeidsmarkt? Welke kant moeten wij op en wat betekent dat? Cirqon is voor ons echt een heel belangrijk verlengstuk geworden, ook op dat vlak.” Ylona denkt terug aan de brand die BRUUT in 2020 trof, vlak voor de coronaperiode: “Cirqon heeft ons toen al die tijd bijgestaan met advies en het loon van ons personeel doorbetaald. Die verregaande betrokkenheid, het blijven prikkelen, inspireren en kritisch durven zijn. Dat is voor mij Cirqon pur sang en ons heel veel waard” 


Weet wat er speelt in de arbeidsmarkt.

Hoe de arbeidsmarkt er over twintig jaar uit ziet? Ook wij kunnen je dat antwoord niet geven. Wat we wel kunnen doen, is inspelen op nieuwe ontwikkelingen en trends in de arbeidsmarkt en jou daarvoor klaarstomen.