“Ze kijken naar de persoon waar ze mee te maken hebben en bouwen daar vervolgens iets omheen”

Eigenaar Marc Oonk van Bakkerij Oonk in Enschede/Glanerbrug kwam voor het eerst in contact met ons via FC Twente. Sinds 2020 besteedt hij zijn volledige loonadministratie uit aan ons. Maar het is hem niet alleen te doen om de loonadministratie…

Aanvoelen wat nodig is

Hij had met alle gemak naar een andere - en misschien wel goedkopere - salarisadviseur kunnen gaan, ‘maar de meerwaarde van Cirqon is te groot’, aldus Marc. “Cirqon gaat verder dan de loonstrook waardoor er voor mij ook echt minder gedoe bij komt kijken. Niet zozeer om het uitbesteden, maar vooral omdat ze heel goed aanvoelen wat ons bedrijf nog meer nodig heeft naast de loonstrook. Denk bijvoorbeeld aan het personeelsbestand in orde maken en mogelijke obstakels met medewerkers wegnemen. ”

Van uitzichtloos naar uitstromen

Marc denkt terug aan een situatie waar Cirqon voor hem echt van waarde was: “Zo hadden we een keer medewerker met een glutenallergie. Vooral in een bakkerij een heel ongelukkige situatie waar niemand wat aan kan doen. We hebben deze medewerker vervolgens een functie op kantoor aangeboden, maar dat bleek ook niet de oplossing te zijn. Je zou dan heel snel aan ‘uit elkaar gaan’ kunnen denken, maar Cirqon kwam met het voorstel om te kijken hoe we deze medewerker beter kunnen maken aan de hand van een opleiding. Na afronding van de opleiding ontstond de mogelijkheid vrij snel om uit te stromen naar een andere baan. We zijn vervolgens op een goede manier uit elkaar gegaan, heel fijn en alleen maar winnaars dus!”

Kijken naar de persoon

“Het zien van dit soort kansen is typerend voor het bedrijf Cirqon”, vertelt Marc. “Ze kijken naar de persoon waar ze mee te maken hebben en bouwen daar vervolgens - vanuit vertrouwen - iets omheen. Bijvoorbeeld dus door een opleiding om makkelijker uit te kunnen stromen naar een andere baan.” Iedere medewerker heeft nu ook een eigen persoonlijk ontwikkelingsplan: “Als je aan de voorkant weet wat er speelt, dan kun je veel sneller inspelen op zaken. Soms weet je niet eens of iemand ambitie heeft. Met een persoonlijk ontwikkelingsplan maak je inzichtelijk en zichtbaar wat iemand drijft.”

Marc vindt het prettig dat er vanuit Cirqon vinger aan de pols wordt gehouden: “Van de STAP-subsidie tot HRM-technische vragen. Om de vier weken controleren ze bij ons hoe het ervoor staat en waar ons behoeften liggen. En als ikzelf een vraag heb, dan weet ik ze ook heel snel te vinden hoor.”

Weet wat er speelt in de arbeidsmarkt.

Hoe de arbeidsmarkt er over twintig jaar uit ziet? Ook wij kunnen je dat antwoord niet geven. Wat we wel kunnen doen, is inspelen op nieuwe ontwikkelingen en trends in de arbeidsmarkt en jou daarvoor klaarstomen.